ΣΩΜΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Κρέμα επούλωσης για πληγές, ήπια εγκαύματα & σημάδια ακμής

Τι θα χρειαστείς                                                                                                                                                     
  • 3 κουτ. κουρκουμά
  • 1 κουτ. μέλι (ακατέργαστο κατά προτίμηση)
  • 1 κουτ. Βαλσαμέλαιο MACROVITA
  • 1 κουτ. Έλαιο Κάνναβης MACROVITA
MACROVITA-OILS-ST-JOHNS-OIL
MACROVITA-OILS-HEMP-OIL
macrovita-oils-body1

Πώς θα το κάνεις:

  1. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Αν το θέλεις πιο πηχτό, τότε πρόσθεσε λίγο κουρκουμά.
  2. Πάρε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα που έφτιαξες και εφάρμοσέ το στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Άφησέ το να δράσει για 30’ και έπειτα αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Γιατί να το κάνεις:

Εσύ χρησιμοποιείς κουρκουμά; Έχεις στην κουζίνα σου; Αν όχι, δεν είναι δύσκολο να τον προμηθευτείς… Μπορείς να πας στο κοντινότερο μπαχαροπωλείο και σίγουρα θα τον βρεις!

Ο κουρκουμάς είναι ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό, μια κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa, που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Εκτός από ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά σου, μπορεί να προσφέρει τόσο στην υγεία σου όσο και στο δέρμα σου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική! Σε γενικές γραμμές, αποτελεί την κορτιζόνη που δημιούργησε η φύση, χωρίς όμως να έχει τις παρενέργειές της! Στο συγκεκριμένο μείγμα θα δράσει επουλωτικά στο δέρμα σου γιατί μία από τις ιδιότητές του είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Επίσης, θα σε ανακουφίσει σε περίπτωση που πονάς, γιατί στη σύστασή του περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 που περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα.

Το μέλι, όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί ένα ακόμα θαύμα της φύσης. Έχει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες και εκτός από αυτές, χάρη στην ιδιότητά του να έλκει και να συγκρατεί το νερό, περιορίζει την ελεύθερη ποσότητά του εμποδίζοντας τα βακτήρια της πληγής να βρουν επαρκές νερό ώστε για να πολλαπλασιαστούν, αναχαιτίζοντας τις μολύνσεις.

Όσο για το βαλσαμέλαιο, γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, θα ενισχύσει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματός σου και θα εντείνει τόσο τις αναλγητικές ιδιότητες του κουρκουμά όσο και τις αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού.

Τέλος, το έλαιο κάνναβης θα αναζωογονήσει, θα ενυδατώσει και θα επαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα σου, συμβάλλοντας και αυτό, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, στη φυσική διαδικασία ανάπλασής του.

– Ειρήνη Νάταρ

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment