ΣΩΜΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Κρέμα επούλωσης για πληγές, ήπια εγκαύματα & σημάδια ακμής

Τι θα χρειαστείτε:                                                                                                                                                     
  • 3 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. Βαλσαμέλαιο MACROVITA
  • 1 κ.σ. Έλαιο κάνναβης MACROVITA
MACROVITA-OILS-ST-JOHNS-OIL
MACROVITA-OILS-HEMP-OIL
macrovita-oils-body1

Πώς θα το κάνετε:

Α) Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη πάστα. Εάν το θέλετε πιο πηχτό, τότε προσθέστε λίγο κουρκουμά.

Β) Πάρτε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα που φτιάξατε και εφαρμόστε στα σημεία όπου υπάρχει το πρόβλημα. Αφήστε το να δράσει για 30’ και έπειτα αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.

Γιατί να το κάνετε:

Ο κουρκουμάς είναι ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό, μια κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa, που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας. Εκτός από ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, μπορεί να προσφέρει πολλά τόσο στην υγεία όσο και στο δέρμα σας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι χρησιμοποιείται στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική! Σε γενικές γραμμές, αποτελεί την κορτιζόνη που δημιούργησε η φύση, χωρίς όμως να έχει τις παρενέργειές της! Στο συγκεκριμένο μείγμα θα δράσει επουλωτικά στο δέρμα σας, γιατί μία από τις ιδιότητές του είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Επίσης, θα σας ανακουφίσει σε περίπτωση που πονάτε, γιατί στη σύστασή του περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 που περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα. Το μέλι αποτελεί ένα ακόμα θαύμα της φύσης. Έχει εξαιρετικές επουλωτικές ιδιότητες και, χάρη στην ιδιότητά του να έλκει και να συγκρατεί το νερό, εμποδίζει τα βακτήρια της πληγής να βρουν επαρκές νερό ώστε να πολλαπλασιαστούν, αναχαιτίζοντας τις μολύνσεις. Όσο για το βαλσαμέλαιο, γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, θα ενισχύσει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματός σας και θα εντείνει τόσο τις αναλγητικές ιδιότητες του κουρκουμά όσο και τις αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού. Τέλος, το έλαιο κάνναβης θα αναζωογονήσει, θα ενυδατώσει και θα επαναφέρει την ισορροπία στο δέρμα σας, συμβάλλοντας και αυτό μαζί με όλα τα υπόλοιπα στη φυσική διαδικασία ανάπλασής του.

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment