Συχνές Ερωτήσεις

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις-απαντήσεις σχετικά με τα Φυτικά Καλλυντικά Έλαια της Macrovita

Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε για όσους θέλουν να περιποιούνται το δέρμα με 100% φυσικό τρόπο, αλλά και για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν καλλυντικά στα οποία έχουν βάλει τη δική τους «πινελιά».

Τα φυσικά λάδια είναι πλούσια σε βιταμίνες, λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες και πολλά ακόμα πολύτιμα συστατικά, ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχονται. Τα περισσότερα από αυτά, έχουν παρόμοια σύσταση με τα λιπίδια της επιδερμίδας μας. Αυτό σημαίνει, πως τα φυσικά λάδια μπορούν να αναμιχθούν πιο εύκολα από τα καλλυντικά σκευάσματα με τα λιπίδια της επιδερμίδας μας και να μεταφέρουν σε αυτή όλα τα πολύτιμα συστατικά τους.

Τα φυτικά καλλυντικά έλαια MACROVITA αποτελούν καλλυντικά προϊόντα και ως εκ τούτου, προορίζονται μόνο για εξωτερική χρήση.

Είναι έτοιμα για χρήση προϊόντα και, επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια, χωρίς να είναι απαραίτητη η ανάμιξή τους με κάποιο άλλο προϊόν.

Επειδή τα φυτικά έλαια έχουν παρόμοια σύσταση με την επιδερμίδα μας, απορροφώνται εύκολα από αυτήν και δεν δημιουργούν επιφανειακό φιλμ όπως κάνει π.χ. το παραφινέλαιο. Επομένως, το δέρμα δεν μπορεί να γίνει περισσότερο λιπαρό απ’ όσο ήδη είναι. Επιπλέον, υπάρχουν και λάδια, όπως το έλαιο τζοτζόμπα, που βοηθούν στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας, άρα μάλλον το αντίθετο θα συμβεί!

Η φυσική μορφή του δαφνέλαιου είναι, σε κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας, στερεά. Το δαφνέλαιο MACROVITA είναι αναμεμειγμένο με λάδι ελιάς ώστε να έχει χαμηλότερο σημείο πήξης, ωστόσο, επειδή παραμένει σε υψηλό ποσοστό μέσα στο προϊόν, όταν βρεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες πήζει. Στην περίπτωση αυτή, το θερμαίνετε ελαφρά σε μπαίν μαρί ώστε να ρευστοποιηθεί και να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αλλοιωμένο.

Το κοκοφοινικέλαιο στη φυσική του μορφή έχει κηρώδη υφή. Το κοκοφοινικέλαιο MACROVITA είναι αναμεμειγμένο με άλλα φυσικά λάδια ώστε να έχει χαμηλότερο σημείο πήξης, ωστόσο, επειδή παραμένει σε υψηλό ποσοστό μέσα στο προϊόν, όταν βρεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες πήζει. Στην περίπτωση αυτή, το θερμαίνετε ελαφρά σε μπαίν μαρί ώστε να ρευστοποιηθεί και να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αλλοιωμένο.

Τα φυσικά λάδια, ιδιαίτερα αυτά που προέρχονται από καρπούς, έχουν από τη φύση τους μια χαρακτηριστική οσμή, η οποία, σε πολλές περιπτώσεις, είναι κάπως βαριά. Το κοκοφοινικέλαιο στη φυσική του μορφή δεν έχει ιδιαίτερη οσμή, επομένως και το κοκοφοινικέλαιο MACROVITA είναι απολύτως φυσιολογικό να μη μυρίζει κάτι ιδιαίτερο. Αν κάποια άλλα έλαια που έχετε δοκιμάσει μυρίζουν όμορφα, τότε προφανώς περιέχουν πρόσθετο άρωμα.

Τα λάδια που προέρχονται από καρπούς, έχουν μια χαρακτηριστική οσμή λαδιού, η οποία ποικίλει από λάδι σε λάδι, ανάλογα από τον καρπό από τον οποίο προέρχονται. Κάποια μπορεί να μην μυρίζουν σχεδόν καθόλου και κάποια άλλα μπορεί να έχουν κάπως βαριά μυρωδιά.

Τα λάδια που προέρχονται από άνθη έχουν πιο ευχάριστη οσμή, η οποία επίσης ποικίλει ανάλογα με το φυτό.

Στη γκάμα της MACROVITA θα βρείτε και κάποια προϊόντα που περιέχουν και αιθέρια έλαια. Αυτά έχουν την χαρακτηριστική οσμή του αιθέριου ελαίου σε πιο ήπια ένταση.

Το ηλιέλαιο υπάρχει σε όλα τα λάδια γιατί αποτελεί τον διαλύτη της βιταμίνης Ε. Το ποσοστό του ηλιέλαιου που υπάρχει σε όλα ανεξαιρέτως τα έλαια MACROVITA είναι μόλις 0,15%, εκτός από κάποιες περιπτώσεις ελαίων που δεν είναι αυτούσια αλλά μίγματα φυσικών λαδιών.

Όλα τα έλαια είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Ε για να προστατεύονται από την οξείδωση.

Καλό είναι να μην μεταγγίζουμε τα έλαια γιατί στο συγκεκριμένο μπουκάλι είναι περισσότερο προστατευμένα, για δύο λόγους: α) το γυαλί δεν διαβρώνεται εύκολα σε αντίθεση με το πλαστικό, και β) έχει σκούρο μπλε χρώμα για να προστατεύει το περιεχόμενό του από το φως. Άρα, σε κάθε περίπτωση, θα έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής αν παραμείνουν στο περιέκτη τους και τηρηθούν οι σωστές συνθήκες φύλαξης.

Όλα τα έλαια MACROVITA που περιέχουν αιθέρια έλαια είναι σχεδιασμένα με τα ποσοστά αιθέριων ελαίων που επιτρέπει η νομοθεσία στα καλλυντικά προϊόντα και, επομένως, είναι απολύτως ασφαλή στη χρήση. Επειδή όμως κάθε ανθρώπινος οργανισμός είναι διαφορετικός, καλό θα ήταν να τηρούνται τα παρακάτω μέτρα προφύλαξης:

  • Να μην χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των τριών ετών.
  • Για χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας.

Πριν το χρησιμοποιήσετε εκτεταμένα, δοκιμάστε σε ένα μικρό σημείο του δέρματος για να αποκλείσετε το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης.

Τα καλλυντικά έλαια MACROVITA που περιέχουν αιθέρια έλαια είναι τα εξής:

Έλαιο ευκαλύπτου, Έλαιο δεντρολίβανου, Έλαιο λεβάντας, Ριγανέλαιο και Έλαιο τεϊόδεντρου.

Τα καλλυντικά έλαια MACROVITA είναι απόλυτα ασφαλή για χρήση και δεν επηρεάζουν την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά που περιέχουν αιθέριο έλαιο, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το ιδανικότερο λάδι για την περίπτωση αυτή είναι το έλαιο φύτρου σιταριού (σιτέλαιο), γιατί είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Το καταλληλότερο λάδι για την τριχόπτωση είναι το δαφνέλαιο. Αν έχετε, όμως, ανοιχτόχρωμα μαλλιά, προτιμήστε το καστορέλαιο γιατί το δαφνέλαιο μπορεί να τα σκουράνει.

Το καλύτερο λάδι γι’ αυτή την περίπτωση είναι το έλαιο κισσού. Ο συνδυασμός του με έλαιο σημύδας ή/και δεντρολίβανου αυξάνει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητά του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυζέλαιο. Μην περιμένετε να εξαφανιστούν, αλλά οπωσδήποτε θα βοηθήσει να μειωθεί η έντασή τους.

Φυσικά! Αποφύγετε όμως να αναμίξετε ολόκληρη την ποσότητα της κρέμας σας εφάπαξ, γιατί υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψετε την ισορροπία της κρέμας και να χαλάσει. Είναι καλύτερα να αναμιγνύετε κάθε φορά μερικές σταγόνες από το επιθυμητό λάδι με την ποσότητα της κρέμας που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εκείνη τη στιγμή. Ωστόσο, κυκλοφορούν στο εμπόριο κρέμες – βάσεις, οι οποίες έχουν ενισχυμένο σύστημα συντήρησης και γαλακτωματοποιητών και είναι φτιαγμένες ακριβώς για τον σκοπό αυτό.