Τι θα χρειαστείτε:                                                                                                                    
  • 2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κ.σ. γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. Έλαιο ευκάλυπτου MACROVITA
MACROVITA-OILS-EUCALYPTUS-OIL
MACROVITAOILS-PEELOFF

Πώς θα το κάνετε:

Α) Προσθέστε τη ζελατίνη στο γάλα και ανακατέψτε καλά. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ενυδατωθεί η ζελατίνη και έπειτα θερμάνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ταυτόχρονα έως ότου λιώσει εντελώς.

Β) Προσθέστε το έλαιο ευκάλυπτου, ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας περιοδικά.

Γ) Μόλις έρθει σε μια θερμοκρασία υποφερτή για το δέρμα σας, απλώστε ένα παχύ στρώμα -με τα δάκτυλά σας ή με τη βοήθεια ενός πινέλου- σε όλο το πρόσωπο, αποφεύγοντας τις περιοχές γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Περιμένετε 5’ και έπειτα προσθέστε άλλη 1 στρώση. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15’-20’ περίπου (μέχρι να στεγνώσει εντελώς) και αφαιρέστε το φιλμ που έχει δημιουργηθεί, τραβώντας το απαλά από το πιγούνι προς τα επάνω. Ξεβγάλτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσο συχνά επιθυμείτε.

Γιατί να το κάνετε:

Οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα θα απελευθερώσουν συγκεκριμένα αμινοξέα που θα ενισχύσουν τον φυσιολογικό ενυδατικό παράγοντα του δέρματός σας (NMF) και θα ενεργοποιήσουν τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Το έλαιο ευκάλυπτου, χάρη στο αμυγδαλέλαιο που περιέχει, θα μαλακώσει, θα θρέψει και θα ενυδατώσει το δέρμα σας, ενώ το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου που επίσης περιέχει θα καθαρίσει, θα ηρεμήσει και θα χαρίσει αντιμικροβιακή προστασία στην επιδερμίδα. Τέλος, η ζελατίνη θα δημιουργήσει στην επιδερμίδα ένα φιλμ, που θα μαγνητίσει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους αλλά και τα μαύρα στίγματα. Τι καλύτερο;

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment