ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Μάσκα για ακνεϊκό δέρμα

Τι θα χρειαστείτε:                                                                                                                                                                                                                    
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. Έλαιο τεϊόδεντρου MACROVITA
  • ½ κ.σ. Έλαιο λεβάντας MACROVITA
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
MACROVITA-OILS-LAVENDER-OIL
MACROVITA-OILS-TEA-OIL
MACROVITAOILS-MASK

Πώς θα το κάνετε:

Α) Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Εάν σας βγει πολύ αραιό, προσθέστε λίγη κανέλα ακόμα. Εάν πάλι βγει πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο έλαιο τεϊόδεντρου.

Β) Πάρτε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. Αφήστε να δράσει για 15’ και έπειτα αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσο συχνά επιθυμείτε.

Γιατί να το κάνετε:

Η ακμή είναι μια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών αλλά και σε βακτήρια ή, ακόμα, και σε αντίδραση του οργανισμού σε τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, απορρυπαντικά ή χημικά. Αυτό που κατά βάση θέλουμε σε ένα δέρμα που έχει ακμή είναι να το διατηρούμε καθαρό, προστατευμένο από μικρόβια και καλά ενυδατωμένο.

Επομένως, στη μάσκα μας χρησιμοποιούμε: μέλι που -εκτός από εξαιρετικό μέσο για θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας- είναι εκπληκτικό φυσικό αντιμικροβιακό. Κανέλα που, χάρη στις εξαιρετικές της ιδιότητες, θα ηρεμήσει το δέρμα από τις φλεγμονές της ακμής. Έλαια τεϊόδεντρου και λεβάντας που θα ενισχύσουν τη φυσική άμυνα του δέρματος κατά των μικροβίων και θα συμβάλουν στη διαδικασία επούλωσης. Τέλος, το λεμόνι έρχεται κι αυτό με τη σειρά του να καταπολεμήσει τα μικρόβια και να «μαράνει» τα σπυράκια που φλεγμαίνουν, να καθαρίσει, να ηρεμήσει και να τονώσει την επιδερμίδα σας, αλλά και το καλύτερο:; Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, θα χαρίσει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σας!

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment