ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Μάσκα για ακνεϊκό δέρμα

Τι θα χρειαστείς                                                                                                                                                                                                                     
  • 2 κουτ. μέλι
  • 1 κουτ. κανέλα σε σκόνη
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. Έλαιο Λεβάντας MACROVITA
  • 1 κουτ. Έλαιο Τεϊόδεντρου MACROVITA
MACROVITA-OILS-LAVENDER-OIL
MACROVITA-OILS-TEA-OIL
MACROVITAOILS-MASK

Πώς θα το κάνεις:

  1. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αν σου βγει πολύ αραιό, πρόσθεσε λίγη κανέλα ακόμα. Αν πάλι βγει πολύ πηχτό, πρόσθεσε λίγο έλαιο τεϊόδεντρου.
  2. Πάρε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα που έφτιαξες και εφάρμοσέ το στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να δράσει για 15’ και έπειτα αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία όσο συχνά επιθυμείς.

Γιατί να το κάνεις:

Η ακμή, όπως θα ξέρεις, είναι μια πάθηση του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία, χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες ηλικίες. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών, αλλά και σε βακτήρια ή, ακόμα, και σε αντίδραση του οργανισμού σε τρόφιμα, φάρμακα, καλλυντικά, απορρυπαντικά ή χημικά.

Αυτό που κατά βάση θέλουμε σε ένα δέρμα που έχει ακμή, λοιπόν, είναι, να το διατηρούμε καθαρό, προστατευμένο από μικρόβια, αλλά και καλά ενυδατωμένο.

Άρα, στη μάσκα μας χρησιμοποιούμε: Μέλι, που εκτός από εξαιρετικό μέσο για θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας, είναι και εκπληκτικό φυσικό αντιμικροβιακό. Κανέλα, που χάρη στις εξαιρετικές της ιδιότητες θα ηρεμήσει το δέρμα σου από τις φλεγμονές της ακμής. Έλαια τεϊόδεντρου και λεβάντας που θα ενισχύσουν τη φυσική άμυνα του δέρματός σου κατά των μικροβίων, αλλά και τη διαδικασία επούλωσης.

Τέλος, το λεμόνι έρχεται κι αυτό με τη σειρά του να καταπολεμήσει τα μικρόβια και επιπλέον να «μαράνει» τα σπυράκια που φλεγμαίνουν, να καθαρίσει, να ηρεμήσει και να τονώσει την επιδερμίδα σου, αλλά και το καλύτερο:

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, θα χαρίσει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα σου!

– Ειρήνη Νάταρ

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment