ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Μάσκα ματιών για μαύρους κύκλους και σακούλες

Τι θα χρειαστείς                                                                                                                                                     
  • 1 πατάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κουτ. Καστορέλαιο MACROVITA
  • 1 κουτ. Ρυζέλαιο MACROVITA
MACROVITA-CASTOR-OIL
MACROVITA-OILS-RICE-OIL
macrovitaoils-eyes-mask

Πώς θα το κάνεις:

  1. Καθάρισε την πατάτα και το αγγούρι και πολτοποίησέ τα στο μπλέντερ ή τρίψε τα σε έναν τρίφτη.
  2. Βάλε τα πολτοποιημένα λαχανικά μαζί με τα έλαια σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Πάρε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα που έφτιαξες και εφάρμοσέ το στα κάτω βλέφαρα των ματιών σου. Άφησέ το να δράσει για 15’ και έπειτα αφαίρεσέ το με χλιαρό προς κρύο νερό. Ιδανικά, ξάπλωσε όση ώρα περιμένεις να δράσει η μάσκα. Στην περίπτωση αυτή, μπορείς να εφαρμόσεις και στα πάνω βλέφαρα κάποια ποσότητα. Μετά από 15’, σκούπισε τα μάτια σου με ένα μαλακό χαρτομάντιλο για να μπορείς να τα ανοίξεις και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία όσο συχνά επιθυμείς.

Γιατί να το κάνεις:

Η πατάτα, χάρη στις στυπτικές της ιδιότητες, θα βοηθήσει στη μείωση κατακράτησης νερού με αποτέλεσμα την ελάττωση του οιδήματος στην περιοχή των ματιών. Επιπλέον, χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες του ενζύμου κατεχολάση που περιέχει, θα απομακρύνει τους μαύρους κύκλους και θα φωτίσει την περιοχή.

Το αγγούρι, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, θα θρέψει, θα ενυδατώσει και θα τονώσει την περιοχή των ματιών. Επίσης, το ασκορβικό και το καφεϊκό οξύ που περιέχει, θα συμβάλλουν και αυτά στην αποσυμφόρηση της περιοχής, αλλά και στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.

Το ρυζέλαιο θα ενισχύσει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης, θα βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, θα αναζωογονήσει και θα προσφέρει έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην περιοχή.

Τέλος, το καστορέλαιο θα μαλακώσει και θα φροντίσει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σου και θα ενισχύσει τις βλεφαρίδες.

Χάρισε στον εαυτό σου ένα ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα που όλοι θα ζηλέψουν!

– Ειρήνη Νάταρ

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment