ΜΑΤΙΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΑΠΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Μάσκα ματιών για μαύρους κύκλους και σακούλες

Τι θα χρειαστείτε:                                                                                                                                                     
  • 1 πατάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κ.σ. Ρυζέλαιο MACROVITA
  • 1 κ.σ. Καστορέλαιο MACROVITA
MACROVITA-CASTOR-OIL
MACROVITA-OILS-RICE-OIL
macrovitaoils-eyes-mask

Πώς θα το κάνετε:

Α) Καθαρίστε την πατάτα και το αγγούρι και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ ή τρίψτε τα σε έναν τρίφτη.

Β) Βάλτε τα πολτοποιημένα λαχανικά μαζί με τα έλαια σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Γ) Πάρτε ικανοποιητική ποσότητα από το μείγμα και εφαρμόστε στα κάτω βλέφαρα των ματιών σας. Αφήστε να δράσει για 15’ και έπειτα αφαιρέστε με χλιαρό προς κρύο νερό. Ιδανικά, ξαπλώστε όση ώρα περιμένετε να δράσει η μάσκα. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να εφαρμόσετε και στα πάνω βλέφαρα μικρή ποσότητα. Μετά από 15’ σκουπίστε τα μάτια σας με ένα μαλακό χαρτομάντιλο, για να μπορείτε να τα ανοίξετε, και στη συνέχεια ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσο συχνά επιθυμείτε.

Γιατί να το κάνετε:

Η πατάτα, χάρη στις στυπτικές της ιδιότητες, θα βοηθήσει στη μείωση κατακράτησης νερού με αποτέλεσμα την ελάττωση του οιδήματος στην περιοχή των ματιών. Επιπλέον, χάρη στις λευκαντικές ιδιότητες του ενζύμου κατεχολάση που περιέχει, θα απομακρύνει τους μαύρους κύκλους και θα φωτίσει την περιοχή. Το αγγούρι, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, θα θρέψει, θα ενυδατώσει και θα τονώσει την περιοχή των ματιών. Επίσης, το ασκορβικό και το καφεϊκό οξύ που περιέχει, θα συμβάλουν και αυτά στην αποσυμφόρηση της περιοχής αλλά και στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων. Το ρυζέλαιο θα ενισχύσει τη φυσική διαδικασία ανάπλασης, θα βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, θα αναζωογονήσει και θα προσφέρει έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στην περιοχή. Τέλος, το καστορέλαιο θα μαλακώσει και θα φροντίσει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας και θα ενισχύσει τις βλεφαρίδες. Χαρίστε στον εαυτό σας ένα ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα που όλοι θα ζηλέψουν!

MACROVITA OILS

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment